Onze werkwijze

Hier is een algemeen overzicht van de productiestappen die nodig zijn om een animatie te maken. Er kunnen afhankelijk van het specifieke project en de wensen van de klant varaties zijn.

Idee:

Het begint allemaal met een idee, dat kan variëren van een volledig uitgewerkt verhaal tot een vaag concept. Hier wordt nagedacht over de boodschap die je wilt overbrengen en hoe je dat visueel kunt doen.

Script

Het idee wordt uitgewerkt in een script waarin het verhaal, de personages, de dialogen en andere belangrijke elementen worden vastgelegd. Dit is een belangrijk document waarop de rest van het project zal worden gebaseerd.

Storyboard

Het storyboard is een visuele weergave van het script, waarin de scènes en camera-instellingen worden uitgewerkt. Het is een belangrijk hulpmiddel om te bepalen hoe de animatie eruit zal zien en om eventuele problemen op te lossen voordat er animatiewerk wordt gedaan.

Design

Het ontwerp is de visuele stijl van de animatie, van personages tot achtergronden en props. Dit omvat ook de kleur- en belichtingsrichtlijnen.

Modeling

Het proces van het maken van 3D-modellen van alle objecten en personages in de animatie.

Texturing

Het toevoegen van kleuren en materialen aan de 3D-modellen om ze er realistischer uit te laten zien.

Rigging

Het proces van het toevoegen van skeletten en controllers aan de 3D-modellen, zodat ze geanimeerd kunnen worden.

Animatie

Het creëren van beweging in de geanimeerde objecten en personages. Hier komen de personages tot leven en worden de bewegingen gesynchroniseerd met de stemmen.

Lighting

Het instellen van lichtbronnen en het creëren van schaduwen om de scènes er realistischer uit te laten zien.

Rendering

Het proces van het produceren van de uiteindelijke beelden van de animatie.

Compositing

Het samenvoegen van de beelden en het toevoegen van effecten en kleurcorrecties om de uiteindelijke animatie te creëren.

Sound design

Het creëren en toevoegen van de geluidseffecten, achtergrondmuziek en de voice-over.

Export

Het uitvoeren van de uiteindelijke animatie naar het gewenste bestandsformaat en het klaarmaken van de animatie voor distributie.

Metal Chameleon | All Rights Reserved.