Multimedia centrum defensie

Jorn koekoek

Met mijn roots bij defensie ben ik gedisciplineerd, resultaat gericht en denk in oplossingen. Inmmiddels al jaren werkzaam als motiongraphic designer bij het mediacentrum van defensie, daar maak content voor de defensie onderdelen. 

Wil je meer weten over wat ik doe lees dan een van de onderstaande nieuwsberichten of bekijk mijn projecten.

Onze Vakmensen

21 September 2021

Vandaag in de serie Onze Vakmensen, motion graphic designer Jorn: “Wanneer er iets niet gefilmd of gefotografeerd kan worden of iets lastig uit te leggen is kom ik in beeld. Makkelijk gezegd maak ik 3D animaties. Complexe onderwerpen en ingewikkelde processen breng ik eenvoudig in beeld doormiddel van animatie. Als 3D-ontwerper kan ik dingen maken die nog niet bestaan. Denk bijvoorbeeld aan een concept van een fregat of updates die ze gaan doorvoeren aan infanteriegevechtsvoertuigen. Maar ook onderwerpen die lastig te filmen zijn zoals processen in iemands lichaam, een computer chip of een motor.

'Ik ben geen oppernerd'

14 December 2018

Het is geen alledaagse baan en zeker geen typisch defensiewerk. Toch is een 3D-ontwerper bij het ministerie erg belangrijk voor de krijgsmacht. Met zijn soms levensechte animaties weet oud-luchtmobieler en ontwerper Jorn Koekoek ingewikkelde processen eenvoudig in beeld te brengen. De Defensiekrant neemt deze bijzondere burgerbaan onder de loep.

Defensie evenementen

Voordat ik motiongraphic designer werd ging ik met een media team naar verschillende events overal in de wereld om verslag te doen voor onder andere de defensie bladen . Als editor nam ik naast de edits indrukwekkende verhalen mee naar huis.

Nieuws gaat snel en dat betekend snel schakelen in het veld werd het materiaal al fijngesneden in een best off en verstuurd naar verschillende nieuws kanalen zoals bijvoorbeeld SBS6 Hart van nederland.

Lees hieronder meer over de verschillende evenementen.

Battle Stories

Marco Kroon

Sterker Magazine

10 Januari 2018

Een grote eer om te mogen verschijnen op de cover van het allereerste defensie magazine Sterker.

Invictus Games

06 oktober 2017 - Toronto Canada

Met mijn favoriete mediateam voor de tweede keer naar de 10 dagen durende Invictus Games in Toronto Canada.

Invictus Games 

25 februari 2016 - Orlando Florida USA

Invictus games veranderde mijn leven. Met kippenvel liep ik 10 dagen rond om samen met het team verslag te leggen van dit indrukwekkende sport evenement. Gewond maar niet verslagen! 

Vliegen als een vogel

30 augustus 2017 - Texel NL

Tijdens Kingsday vliegen we samen met wingsuiters over de hele wereld en bouwen grote formaties op. Veel van deze mannen en vrouwen waar ik mee vlieg zijn militair. We maakten er een verslag van en de luchmacht magazine besloot er een verhaal over te schrijven. Bekijk de film.

Bison Drawsko: nulmeting met een rafelrandje

10 Februari 2017

Tijdens een groteschalige NATO oefening ben ik samen met een mediateam aanwezig om verslag te leggen. Het meeste edit werk deed ik direct in het veld en een deel ging mee naar Hart van Nederland.

Mekka in 3d - Aegis technologies

09 november 2016 - Orlando Florida USA

Om 3D-animaties te maken heb ik 3d modellen nodig. Soms bouw ik ze zelf en soms krijg ik deze van andere. Bij Aegis Technologies in Orlando, Florida, creëert een team van 3D-ontwerpers realistische militaire modellen voor krijgsmachten van over de hele wereld. Ik ga samen met een mediateam langs en we maakten deze reportage.

Voor onze Helden.

Samen met Majoor Marco Kroon werkte ik verschillende missies uit en zorgde voor een reconstructie van meerdere indrukwekkende acties. Later deed ik dit ook voor Majoor Gijs Tuinman en Majoor Roy de Ruiter.

Animatievideo van actie Roy de Ruiter (1/2)

Overtuigende leider buiten de gebaande paden

Animatievideo van actie Roy de Ruiter (2/2)

Van plan A naar plan B: mission accomplished

Meer weten?

Helden van toen en nu

Defensiekrant 00, woensdag 30 maart 2016

De Militaire Willems-Orde bestaat 200 jaar. 

Alles over de Militaire Willems-Orde

Defensiekrant 18, vrijdag 14 mei 2021

Bescheiden man met typisch Britse humor.

Oudste Ridder Militaire Willems-Orde overleden

Defensiekrant 17, vrijdag 24 augustus 2018

Wie krijgt deze onderscheiding en waarom?