Een witte hacker worden?

15 mei 2021

Digitale systemen spelen een steeds grotere rol bij inlichtingen en veiligheid. Daarom gaat de krijgsmacht ook dreigingen in de digitale omgeving (cyberspace) aanpakken. Naast de zee, het land, de lucht en de ruimte is cyberspace daarmee het 5e werkgebied van de krijgsmacht. Deze animatie wordt ingezet voor werving.

Coming soon...

BASE story Part2 

26 april 2021

We zijn met de opnames bezig van een nieuwe BASE jump film.

Coming soon....

PTSS MGZ

07 januari 2021

Een campagne om de bewustwording over Post traumatische stress te vergroten. Er komt een 3 kwartier lange persconferentie waar deze film wordt getoont. Een combinatie van film en animatie.   

Coming soon...

'Ik ben geen oppernerd'

14 december 2018

Het is geen alledaagse baan en zeker geen typisch defensiewerk. Toch is een 3D-ontwerper bij het ministerie erg belangrijk voor de krijgsmacht. Met zijn soms levensechte animaties weet oud-luchtmobieler en ontwerper Jorn Koekoek ingewikkelde processen eenvoudig in beeld te brengen. De Defensiekrant neemt deze bijzondere burgerbaan onder de loep.

Back to school

Oktober 2018 - Hollywood Los Angeles

De thuisbasis van de Amerikaanse filmindustrie en de reden van onze komst Adobe Max! Een week lang informatie opzuigen, nieuwe inspiratie op doen en toffe nieuwe mensen ontmoeten. 

Paultjes Pillowweek

2016 t/m 2018 - Revelstoke Canada

Way out there the CMH heli took them in to the deeps of the wild British Columbia. You can tell.. The group of young Dutch an Belgium riders had some serious fun. The untracked landscapes where a true playground for days they spend there.

‘Onoverwonnen’ team

25 februari 2016 - Orlando Florida USA

Gewond, maar niet gebroken. Uitgestegen boven het label 'amputatie', 'dwarslaesie' of 'posttraumatische stress stoornis'. Nederland vaardigt begin mei 30 gewonde (oud-)militairen af naar de zogeheten 'Invictus Games' in het Amerikaanse Orlando. Een internationaal sportevenement waaraan zo’n 500 ‘onoverwonnen’ lotgenoten uit 14 andere landen uitkomen in 10 verschillende takken van sport.

Indrukwekkende Invictus Games

06 oktober 2017 - Toronto Canada

Dat de 10 dagen op de Invictus Games van Toronto veel hebben betekend in het herstelproces van de lichamelijk en geestelijk gewonde (oud-)militairen staat vast. Dat gold niet alleen de deelnemers, maar ook de partners, familie en vrienden die waren meegereisd naar de grootste stad van Canada.

“Zij verdienen misschien nog wel meer waardering. Het is niet altijd gemakkelijk om met mij en mijn post traumatische stress stoornis om te gaan”, bekende handboogschutter sergeant-majoor Jacco Dudink. “Zonder mijn vrouw en beide dochters had ik niet zover kunnen zijn als dat ik nu ben. Ik heb best getwijfeld of ik wel moest gaan, maar dit was een heel bijzondere ervaring die mij sterker zal maken.”

Mekka in 3D

09 november 2016 - Orlando Florida USA

Serious gaming is serious training. En ook big business. 3D-animaties zijn al lang niet meer weg te denken uit militaire opleidingen en trainingen. Bij Aegis Technologies in Orlando, Florida, creëert een team van 3D-ontwerpers realistische militaire modellen voor krijgsmachten van over de hele wereld. Materieelgezien nam een kijkje in dit Mekka in 3D.

Vliegen als een vogel

30 augustus 2017 - Texel NL

Haar luchtmachtcollega’s plagen haar er graag mee. “Een vliegtuig is om in te vliegen, niet om uit te springen”, roepen de vliegers als de 22-jarige sergeant Ines Heijs weer een weekend met parachutespringen heeft gevuld. Als haar wingsuit-filmpjes voorbij komen, verklaren ze haar helemaal voor gek. In een knalgroen vleermuispak suist de blondine door de lucht. Armen en benen vastgeketend in het pak. Geen bewegingsvrijheid. Maar tegelijkertijd alle vrijheid van de wereld. “Ik land liever zelf”, luidt het weerwoord van Heijs richting de beroepsvliegers.

Bison Drawsko: nulmeting met een rafelrandje

10 februari 2017 - Polen

Terwijl toepasselijk ‘Beat it’ van Michael Jackson uit de luidsprekers schalt, volgen we met een Amarok-terreinwagen de manoeuvre. Voor ons rijden Leopard gevechtstanks die de CV90 pantserrupsen van 45 Pantserinfanteriebataljon dekking geven. Om niet de dupe te worden van vijandelijk vuur duiken de zware pantsers her en der de bosschages in. De bemanningen blijken meester in het zich onttrekken aan het zicht. Alleen verse tracksporen in de sneeuw en het gehuil van turbodiesels in de verte verraden waar de zwaargewichten zijn.